logo de wingerd

Archief

startpagina
visie
praktische info
kalender
foto's
extra's
links

toneelgroep Taptoni

Eefje Donkerblauw

We hadden u op de Taptoni-dvd graag de integrale voorstelling van Eefje Donkerblauw aangeboden. Helaas bleef er niet voldoende ruimte over, zodat er niets anders opzat dat de verkorte versie op het schijfje te plaatsen. Via deze weg kan je alsnog de volledige voorstelling herbekijken.
Er wordt nog bekeken of we het dvd-materiaal online kunnen plaatsen. Indien u dat wenst, kan u ook een dvd, usb-stick of harde schijf naar school meebrengen om het pakket op uw computer te krijgen.

Eefje Donkerblauw


Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Wie graag verstoppertje speelt, zal stiekem wel een beetje jaloers zijn op de kinderen in dit filmpje. Ze proberen een deken uit dat wel goed lijkt op de ontzichtbaarheidsmantel van Harry Potter!
Dit filmpje hoorde bij de extra's van de Taptoni-dvd te staan. Maar door plaatsgebrek plaatsen we het hier op onze website.

onzichtbaarheidsmantel


Ontbijtkrant

Het moederdagontbijt werd vergezeld van wat ochtendlectuur. Spijtig genoeg was de afdrukkwaliteit wat ondermaats. Daarom kan je het ontbijtkrantje nog eens in kleur nalezen.

ontbijtkrant mei 2013


Dobus en de kleutertjes

Tijdens het grootouderfeest ontpopten de kleuterleerkrachten zich tot clowns en circusdirecteur. De kleutertjes maakten het geheel af.

grootouderfeest 2013


Bewegende klei

Onder leiding van een stagiair probeerden de kinderen van het tweede leerjaar in groepjes eenvoudige animatiefilmpjes te maken met plasticine.

bloem en bij zee boom


Shakie Shakie

Dat elke leerling zijn talent heeft, dat weten we al langer. Maar dat er meerdere leerlingen uit dezelfde klas hetzelfde talent delen, is eerder uitzonderlijk. Maar het kan. Het bewijs: bekijk het ritmegevoel van het vierde leerjaar maar eens!

dans talentenshow 4de lj


De roddelpers

Bezige bijen, die vierdeklassers. Na hun reclamecampagne storten ze zich op de journalistiek. Het bewijs: de tiende editie van de Dokuskrant!

Dokuskrant 2013


Verkopers in spe

Naar jaarlijkse gewoonte maakten de leerlingen van het vierde leerjaar hun eigen reclamespot. Bent u overtuigd? Rep u dan nu naar de winkel en ga op zoek naar hun producten!

reclame 4de lj


De duo-choco van juf Marieke

Wat doe je als je kookadvies wilt? Mogelijkheid 1: je zoekt het op in een kookboek. Mogelijkheid 2: je laat SOS Piet langskomen. Juf Marieke koos voor het tweede. Het resultaat was in november op tv te zien. Iets gemist? Geen nood! Bekijk de aflevering hier opnieuw.
Video en recept via de website van SOS Piet.  
Even geduld aub, ook op de websites van VTM hoor je de nodige reclame te doorstaan...Diavoorstelling derde leerjaar

Op vraag van de ouders plaatsen we de diavoorstelling van het derde leerjaar op deze pagina.
Klik je op de eerste tekening, dan start de voorstelling meteen. Je hoort echter geen geluid. Wil je dat erbij, dan kies je voor de tweede prent. Alle bestanden (dus ook het geluid) zitten in een zip-bestand verpakt. Downloaden, rechts klikken en uitpakken.

diavoorstelling derde leerjaar 2011-12 zip diavoorstelling derde leerjaar 2011-12
diavoorstelling 3de lj zip-bestand


Lichaamsversiering

De leerlingen van het zesde leerjaar ontwierpen tatoeages en kleefden die nadien op een foto van zichzelf.

tatoeages 6de lj


Dokuskrant

Elk jaar opnieuw zorgt juf Martine - of beter: zorgen de leerlingen van juf Martine - voor een pak leesvoer. Niet te missen nieuws, vers van de pers: de Dokuskrant van het vierde leerjaar.

dokuskrant 2012


En dan nu... reclame!

Een product via een videoboodschap aan de man brengen. Geen eenvoudige opdracht voor de leerlingen van het vierde leerjaar. Maar toch zijn ze erin geslaagd.

reclame 4de lj


Gekke bekkenpuzzels

Klik op de foto om naar de pagina te gaan met gekke bekken trekkende kleuterpuzzels.

Kleuterpuzzels


Een eigen schepsel

Zelf even voor God spelen en een eigen wezentje ontwerpen, fijn niet? Zo dachten de vijfdeklassers er ook over. Hieronder het resultaat.

Een eigen wezen creëren


Stop motion

Zelf een filmpje ineen boksen door een reeks foto's te nemen en die snel na elkaar af te spelen. Dat is de opdracht die het zesde leerjaar uitvoerde. Dat leverde de volgende filmpjes op.
Klik op de afbeelding om het filmpje te starten.

2012 - the end of the world de lovers de spannende wedstrijd lego star wars mission impossible de zotte bende kleren zijn gevaarlijk


Jong geleerd, oud gedaan


We hopen onze kinderen te kunnen overtuigen om hun afval te sorteren zoals het hoort. Omdat onze vierdeklassers tot afvalridders werden benoemd, namen ze hun verantwoordelijkheid en filmden enkele situaties ahv  Zeppe en Zikkipoppen om ons te tonen hoe het moet.
Klik op de afbeelding om het filmpje te starten.

Zeppe en Zikki sorteren Zeppe en Zikki sorteren Zeppe en Zikki sorteren Zeppe en Zikki sorteren
Zeppe en Zikki sorteren Zeppe en Zikki sorteren Zeppe en Zikki sorteren Zeppe en Zikki sorteren


Grootouderfeest


De kleuters nodigden hun oma's en opa's uit om met hen mee op wereldreis te trekken. Het volledige optreden werd op film vastgelegd en kan je hier herbekijken.

grootouderfeest 17 nov


Fotobewerking

De kinderen van het derde leerjaar verwerkten hun gezicht op allerlei leuke voorwerpen, met onderstaand fotoalbum als resultaat.

fotobewerking 3de lj


Ontbijtkrant

Deze ochtendlectuur zat bij de ontbijtpakketten die voor de ontbijtactie werden verdeeld.

ontbijtkrant